Villa ja turkis
Kotimainen villa on aito luonnontuote, jonka arvostus on ollut nousussa 2020-luvun alussa. Suomessa kasvatettavat lammasrodut tuottavat villaa noin 2–3 kiloa vuodessa. Keritty raakavilla jalostetaan kehräämöillä erilaisiksi tuotteiksi.
Suur-Savon lampureiden tapauksessa villat toimitetaan useimmiten Pirtin kehräämölle, joka on Suomen suurin kehräämö ja sijaitsee Hiirolassa Mikkelin kupeessa. Vuonna 2022 Suur-Savon lampureiden toimialueelle avataan toinenkin kehräämö, Saimas Spinnery Puumalaan. Kehräämöjen yhteystiedot löytyvät Yhteistyökumppanit- sivulta. Kehräämöllä villa pestään ja karstataan. Karstattu villa käy huovutukseen tai hahtuvalangoiksi tai se jalostetaan eli kehrätään ja kerrataan eri vahvuisiksi langoiksi. Useilla alueen lampureilla on omista villoista kehrättyjä lankoja myynnissä.
Kun lampaan elämä tulee tiensä päähän, voidaan sen nahka eli talja hyödyntää. Lampaan talja on sellaisenaan erinomainen istuinlämmitin tai siitä voidaan valmistaa mitä erilaisimpia turkistuotteita.